Președintele Ucrainei a acuzat Moscova că și-a adunat tot mai multe trupe la granița cu Ucraina, în timp ce Statele Unite îi amenință pe ruși să nu-i mai intimideze pe ucrainieni.

Conform publicației CTV News, Kievul este prins într-un conflict cu separatiștii susținuți de Rusia încă din 2014. Săptămâna asta, rușii și-au mobilizat mai multe trupe pe teritoriul Crimeei, teritoriu anexat în 2014.

„Rușii se dau mari cu exerciții militare și ne provoacă. Astea sunt tacticile lor tradiționale”, a spus Volodimir Zelensky, președintele Ucrainei.

El spune că rușii crează o atmosferă tensionantă, în timp ce Statele Unite spun că sunt foarte îngrijorate de agresivitatea rușilor.

De la începutul anului 20 de ucrainieni au fost omorâți din cauza conflictului dintre Moscova și Kiev.

Serviciile secrete din Ucraina au spus că iau în considerare faptul că rușii ar putea să încerce să își mute trupele pe teritoriul ucrainean.

O persoană cu grad înalt din guvernul Ucrainei a declarat pentru AFP că de la mijlocul lui aprilie, trupele din Ucraina vor fi gata pentru o posibilă ofensivă.

Moscova a negat acuzațiile și a spus că nimeni nu ar trebui să fim îngrijorați. Totuși, Pentagonul a spus că trupele americane din Europa sunt în alertă din cauza escaladării agresiunilor rusești în estul Ucrainei.

În 2014, Rusia a intrat în război cu Ucraina după ce a anexat peninsula Crimeea. Chiar dacă s-a semnat un armistițiu, tensiunile din zonă au curat peste 13.000 de vieți în ultimii șapte ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri