5 Aprilie 2021

SUA lansează un concurs de 500.000 dolari pentru un nou design de măști



Măștile sunt uneori dificil de purtat: îți pot irita pielea, îți pot aburi ochelarii și îți pot provoca dureri de urechi. Din acest motiv, Departamentul de Sănătate al SUA a lansat ”Provocarea Inovației Măștilor” prin care vrea să găsească un nou design care va face măștile mai ușor de purtat. Câștigătorii concursului vor primi 500.000 de dolari.

Până pe 21 aprilie, participanții pot trimite idei care să ducă la o îmbunătățire a designului măștilor, păstrându-le în același timp eficiența împotriva COVID-19, scrie CNN.

Peste 165 milioane de doze de vaccin au fost administrare în SUA până acum, însă chiar și așa măștile rămân o prioritate a administrației Joe Biden.

”Știm că măștile previn răspândirea COVID-19, iar din acest motiv vem ca oamenii să se implice în dezvoltarea unui nou design care să le facă mai ușor de purtat. De asemenea, în acest fel vom fi mai bine pregătiți pentru viitoare urgențe medicale pe care am putea să le avem”, a declarat Nikki Bratcher-Bowman, reprezentant al Departamentului de Sănătate.



Citeste si