FOTO | Cum va arăta noul Air Force One supersonic și cabinele sale

Americanii vor un nou avion prezidențial, iar de data aceasta se merge pe un concept de avion supersonic, care să-i ducă pe liderii celei mai importante națiuni din lume mai repede oriunde pe mapamond, dar și în cele mai bune condiții.

Avionul este conceput de cei de la Exosonic, un startup californian, și se va baza pe un concept ce ar trebui să intre în uz ca avion comercial. Varianta de bază a fost creată pentru a transporta 70 de pasageri, dar modelul care va fi livrat liderului de la Casa Albă va avea o capacitate de 31 de persoane, iar asta pentru că interiorul va beneficia de dotări care nu se vor regăsi pe niciun model comercial.

(Sursa foto: Exosonic via CNN)

Avionul va putea atinge o viteză de 2.205 km/h, adică 1,8 Mach, potrivit CNN, ceea ce-l va face să fie ceva mai rapid decât celebrul model Airbus Concorde, care putea atinge o viteză maximă de 2.179 km/h. Acest lucru înseamnă că va putea parcurge distanța dintre Londra și New York în doar 90 de minute.

Avionul are și o autonomie impresionantă, de 9.260 de kilometri. Sunt doar 7.822 de kilometri distanță între Washington și Moscova, așa că dacă va exista o întrevedere între liderii lumii la Moscova, președintele american poate ajunge să-l vadă pe Putin, fără să facă vreo escală și într-un timp record.

Citeste si:
Atac armat la baza unde stationeaza avioanele Air Force One
Atac armat la baza Andrews,...

Impresionant la exterior, spectaculos și la interior

Acest model de avion arată impresionant și la interior, nu doar la exterior, iar proiectanții avionului spun că modelul dedicat liderului american va dispun de dotări unice, așa că au prezentat câteva imagini cu cabinele sale.

O dată cu acest concept vom implementa tehnologii noi care nu sunt sau poate nu vor fi niciodată disponibile pentru segmentele comerciale”, a declarat Stephanie Chahan, designerul de interior principal al Exosonic.

(Sursa foto: Exosonic via CNN)

Avionul va avea încăperi dedicate pentru nevoile pasagerilor săi. Pe lângă zonele de odihnă și relaxare, avionul va avea și zone de conferințe, dispunând inclusiv de echipamente de teleconferințe, care vor fi, evident, securizate corespunzător și care vor putea fi folosite atât pentru discuțiile importante ale președintelui cu reprezentanții administrației sale, dar și pentru conferințe de presă online.

Citeste si:
VIDEO: Avionul care ajunge in 3 ore din Europa in New York
Cum arata "Baby Boom",...

(Sursa foto: Exosonic via CNN)

Avionul va dispune de scaune rabatabile, confecționate din lemn și îmbrăcate în piele de cea mai bună calitate, pentru a îndeplini nivelul de lux care va trebui asigurat președintelui american și oaspeților săi de la bordul acestui avion impunător.

Acest model va fi compartimentat, astfel că în unele compartimente vor fi instalate mai puține scaune pentru a oferi intimitate pasagerilor, dar există și o zonă în care vor fi puse la dispoziție 20 de scaune, cel mai probabil va fi dedicată pentru personalul care-l va însoți pe liderul american.

Citeste si:
Avionul Ceaușeștilor, de vânzare la licitație. Care e prețul de...
Avionul Ceaușeștilor, de...

(Sursa foto: Exosonic via CNN)

Exosonic a anunțat că modelul conceput pentru Președinția americană va fi livrat în 2025, iar de la jumătatea deceniului viitor, vor fi lansate pe piață și modelele comerciale ale companiei.

Se vorbește însă și de posibilitatea ca acest model să nu devină Air Force One, ci Air Force Two, dar ceva îmi spune că acesta va deveni avionul preferat al liderilor de la Casa Albă.

Sursa foto: Exosonic via CNN
Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri