Informațiile a 500 de milioane de conturi LinkedIn, scoase la licitație pe un site de hackeri

Informațiile extrase din aproximativ 500 de milioane de profiluri de utilizatori LinkedIn fac parte dintr-o bază de date postată spre vânzare pe un site popular printre hackeri, relatează CNN.

Compania a confirmat informația, iar baza de date scoasă la licitație conține ID-uri de utilizator, nume, adrese de e-mail, numere de telefon, sexe, titluri profesionale și linkuri către alte profiluri de social media.

Potrivit LinkedIn, baza de date scoasă la vânzare „este de fapt o agregare de date de la un număr de site-uri web și companii”. Datele de la utilizatorii LinkedIn includ doar informații pe care persoanele le-au listat public în profilurile lor, a explicat site-ul profesional de socializare, care este deținut de Microsoft.

"Aceasta nu este o încălcare a datelor LinkedIn și nu au fost incluse date despre contul de membru privat de la LinkedIn în ceea ce am putut revizui", a mai spus compania.

Știrea vine la doar câteva zile după un incident separat în care datele extrase de la peste 500 de milioane de utilizatori Facebook în 2019 - inclusiv numere de telefon, zile de naștere, e-mailuri și alte informații - au fost postate public pe un site web utilizat de hackeri. În timp ce aceste tipuri de date sunt mai puțin sensibile decât, să zicem, detaliile cardului de credit sau numerele de securitate socială, informații precum numerele de telefon pot fi încă exploatate de către hackeri, inclusiv pentru escrocheriile de tip robocall.

Citeste si:
Linkedin le oferă angajaților cadou o săptămână de concediu
Linkedin le oferă angajaților...

LinkedIn are peste 675 de milioane de membri, conform site-ului său web, ceea ce înseamnă că aproximativ trei sferturi din informațiile utilizatorilor săi pot fi incluse în baza de date.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri