19 Aprilie 2021

TOP ZECE cei mai bogați oameni din lume



Lista celor mai bogați oameni din lume poate varia de la an la an, în funcție de cea mai recentă valoare netă și performanța financiară. Iată cele mai recente nume a celor mai bogați zece oameni din lume, potrivit listei realizată de publicația americană Forbes.

10.Mukesh Ambani?

Compania: Reliance Industries
Avere: 77,3 miliarde dolari

Averea lui Mukesh Ambani, președintele și fondatorul Reliance Industries, companie multinațională de conglomerate indiene cu sediul în Mumbai, India, este estimată la 77,3 miliarde dolari. El conduce cele mai mari companii de petrol și gaze din India.

Sursă foto: Flickr / World Economic Forum


9. Sergey Brin

Compania: Alphabet
Avere: 93,2 miliarde dolari

Cofondator și membru al consiliului de administrație al Alphabet, Sergey Brin are o avere estimată la 93,2 miliarde dolari, ceea ce îl plasează în top zece cei mai bogați oameni din lume. Sergey Brin a cofondat Google împreună cu Larry Page în 1998, care a fost listat în 2004, iar în 2015 a devenit Alphabet.

Sursă foto: Shutterstock.com


8. Larry Page

Compania: Google
Avere: 96,1 miliarde dolari

Averea lui Larry Page, cofondatorul Google, este estimată la 96,1 miliarde dolari și se clasează pe a noua poziție printre cei mai bogați oameni din lume. Omul de afaceri a investit în compania de exporare spațială Planetary Resources, precum și în startup-urile care proiectează mașini zburătoare: Kitty Hawk și Opener.

Sursă foto: Shutterstock.com


7. Larry Ellison

Compania: Oracle
Avere: 98,5 miliarde dolari

Larry Ellison are o avere de 98,5 miliarde dolari pe care a câștigat-o de la Oracle, firma de software pe care a cofondat-o în 1977. A renunțat la funcția de CEO al companiei în 2014 și de atunci este președintele consiliului de administrație și consilier șef de tehnologie al companie. Ellison este, de asemenea, în consiliul de administrație al Tesla din decembrie 2018, după ce a cumpărat 3 milioane de acțiuni la începutul acelui an.

Sursă foto: Shutterstock.com


6.Warren Buffet

Compania: Berkshire Hathaway
Avere: 99,8 miliarde dolari

Omul de afaceri Warren Buffet este considerat unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile. Conduce Berkshire Hathaway, care deține peste 60 de companii, printre care celebrele asigurări Geico, Duracell, precum și lanțul american de înghețată și restaurante fast-food Dairy Queen. Averea sa netă este estimată la 99,8 miliarde dolari. Valoarea sa netă este de 99,8 miliarde de dolari. Omul de afaceri a cumpărat un prim pachet de acțiuni la vârsta de 11 ani.

Sursă foto: Krista Kennell-Shutterstock.com


5. Mark Zuckerberg

Compania: Facebook
Avere: 111,6 miliarde dolari

Averea cofondatorului și CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, a ajuns la 111,6 miliarde dolari, deținând și până în prezent aproximativ 15% din acțiunile Facebook, după ce compania s-a listat la bursă în mai 2012. Mark Zuckerberg este cel mai tânăr miliardar.

Sursă foto: Frederic Legrand - COMEO/ Shutterstock.com


4. Bill Gates

Compania: Microsoft
Avere: 129,2 miliarde dolari

Cofondatorul Fundației Bill & Melinda Gates, Bill Gates are o avere estimată la 129,2 miliarde dolari. După ce a fondat gigantul software Microsoft împreună cu Paul Allen, Bill Gates a vândut în cele din urmă o mare parte din acțiunile sale din companie, reținând doar 1% din acțiuni și investind restul în alte active. Bill Gates a intrat anul trecut în clubul de 100 de miliarde de dolari, în aprilie, când prețul acțiunilor Microsoft a crescut. Fundația Bill & Melinda Gates este cea mai mare fundație caritabilă privată din lume.

Sursă foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock


3.Bernard Arnault

Compania: LMVH
Avere: 163,7 miliarde dolari

Bernard Anault, președintele și CEO-ul grupului LVMH , este pe locul trei cel mai bogat om din lume. Averea sa netă este estimată la 163,7 miliarde dolari, deținând peste 70 de mărci, inclusiv Louis Vuitton și Sephora. Omul de afaceri francez și cel mai bogat om din Europa, Bernard Arnault, a câștigat averea de 100 de miliarde de dolari anul trecut în decembrie.

Sursă foto: Shutterstock.com


2. Elon Musk

Compania: Tesla
Avere: 169,9 miliarde dolari

Elon Musk lucrează pentru a revoluționa transportul atât pe Pământ, prin producătorul de mașini electrice Tesla - cât și în spațiu, prin intermediul producătorului de rachete SpaceX. Compania de rachete a lui Elon Musk este acum evaluată la aproape 100 miliarde dolari, iar averea lui este estimată la 169,9 miliarde dolari. Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, cu o capitalizare de piață de 342 miliarde de dolari în februarie 2021.

Sursă foto: Shutterstock.com


1.Jeff Bezos

Compania: Amazon
Avere: 188,5 miliarde dolari

Fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, are o valoare netă estimată la 188,5 miliarde de dolari și rămâne cel mai bogat om din lume. Poziția sa rămâne aceeași, chiar și după ce a divorțat de soția sa MacKenzie în 2019 și i-a acordat un sfert din participația sa la Amazon. Bezos a fondat gigantul Amazon în 1994 din garajul său din Seattle.

Sursa foto: Lev Radin/Shutterstock




Citeste si