Franța a lansat un soi de abonament COVID pentru călătoriile pe teritoriile sale, despărțite de mare, care ar putea fi folosit și pentru celelalte state europene. Pașaportul îi include pe cei vaccinați, pe cei care au un test COVID negativ, dar și pe cei imunizați pe cale naturală, în urma infecției cu COVID.

Abonamentul, care este similar pașaportului de vaccinare, aflat în discuții la nivel internațional, face parte din aplicația COVID folosită în Franța, intitulată TousAntiCOVID. Am putea să considerăm aceasta o actualizare a aplicației cu pricina, oamenii putând încărca adeverința de vaccinare, rezultatul testului sau o adeverință post-vindecare, scrie Euronews.com.

”Franța devine astfel prima țară care pune în aplicare o asemenea funcționalitate”, a precizat Cédric O, secretar de stat pentru Digitalizare.

Cum va funcționa noul modul al aplicației?

Spațiile în care pot fi realizate testele, cum ar fi laboratoarele sau farmaciile, vor trimite rezultatul către un sistem dirijat de sistemul de asigurări de sănătate al Franței. Acesta va verifica autenticitatea documentelor încărcate și va valida ”portofelul” electronic.

De asemenea, când o persoană primește o doză de vaccin, aceasta este încărcată imediat în aplicație.

Aplicația a fost deja descărcată de aproximativ 15 milioane de oameni, începând cu iunie 2020. Cei care nu și-au descărcat încă aplicația vor putea să își printeze codurile QR ale testelor pentru a călători.

Autoritățile susțin că aplicația are două avantaje mari: verificarea falsității testului/adeverinței și rapiditatea înregistrării și verificării acestuia la graniță.

Când va fi folosită aplicația?

Pentru început, aplicația va fi testată la zborurile către Corsica, urmând și alte teritorii în săptămânile următoare.

Cu ce se diferențiază abonamentul de Certificatul Verde European?

Bruxelles-ul lucrează la un model de Certificat Verde care să faciliteze ”siguranța și mișcarea” între cele 27 de state membre.

Comisarul Thierry Breton a declarat că aceasta ar putea fi gata în luna iunie.

Pentru acest certificat, însă, nu a fost stabilit un format al codului QR.

Nu în ultimul rând, președintele Emmanuel Macron a anunțat că țara lucrează la un ”abonament special”, care să permită americanilor vaccinați să viziteze Franța în această vară.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri