Parlamentul german a aprobat vineri o nouă lege privind securitatea în sectorul digital, care creează cadrul legal ce va putea permite excluderea companiei chineze Huawei din realizarea reţelei 5G a Germaniei.

Actul normativ îi va permite Ministerului de Interne german să excludă un producător din proiectele considerate relevante pentru securitatea naţională dacă respectiva companie este controlată de un guvern străin ori dacă ea a fost implicată în activităţi considerate periculoase, scrie Agerpres care citează DPA. Până în prezent abordarea guvernului german era axată pe angajamentele care confereau încredere în producător.

Preocupările privind politica de securitate vor avea acum o importanţă centrală în extinderea reţelei 5G.

Mathias Middelberg, parlamentar al Uniunii Creştin-Democrate (CDU)

La rândul său, Christoph Bernstiel, de asemenea membru al CDU, subliniază că noul act normativ oferă cadrul unei evaluări atât tehnice, cât şi politice în cazul tuturor societăţilor, nu doar Huawei.

Adoptarea noii legi survine la capătul unei lungi discuţii despre reţelele 5G şi compania Huawei, acuzată de SUA că se află sub controlul guvernului chinez şi desfăşoară pentru acesta operaţiuni de spionaj şi sabotaj, acuzaţii negate de compania chineză, împotriva căreia Washingtonul a impus sancţiuni.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri