Una dintre cele mai importante rețele energetice ale Americii, și anume conductele coloniale de 5.500 de mile, a fost închisă în seara zilei de 7 mai din cauza a ceea ce compania a denumit „atac de securitate cibernetică”.

Incidentul se află încă în vizorul autorităților federale și ale serviciilor de securitate cibernetică, scrie Forbes.com. Atacul a dus la întreruperea funcționării celei mai mari conducte de benzină și motorină, care asigura circa 45% din combustibilul Coastei de Est, incluzând regiunea New York-ului.

”Preventiv, am oprit și alte sisteme pentru a putea controla amenițarea, care a blocat temporar activitatea conductelor”, a transmis compania.

Ultima oprire a conductei a avut loc în 2017, în urma uraganului Harvey, care a inundat rafinăriile din Houston. Imediat, prețurile gazului au crescut.

Deja, din noiembrie, prețurile benzinei au crescut în medie cu 80 de cenți la nivel național.

”Nu contează cât de rapid va fi refăcută situația cu conducta, ci este foarte important să înțelegem faptul că avem breșe de securitate cibernetică. Trebuie să fim conștienți de anumite vulnerabilități și să le remediem”, a declarat Mike Chapple, specialist în calculatoare și profesor la Universitatea Notre Dame.

Conducta este deținută de investitorii KKR KKR +1.8%, Koch Capital Investments și Shell Midstream. Numai Koch a avut venituri de 85 de milioane de dolari pe an din funcționarea conductei, potrivit Forbes.

Vinovată de atacul cibernetic este considerată a fi Rusia, care a mai avut o astfel de încercare. La începutul acestui an, în Oldsmar, hackerii din Florida au căutat să preia controlul asupra sistemului municipal de apă. Când au fost detectate, acestea erau în proces de creștere a nivelurilor de substanțe chimice periculoase în alimentarea cu apă a 15.000 de case de pe coasta de vest a Floridei.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri