Arheologicii au găsit rămășițele a nouă oameni de Neanderthal într-o peșteră din apropierea Romei, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Culturii din Italia.

Opt dintre aceștia datează din urmă cu 50.000 și 68.000 de ani, iar cel mai ”bătrân” are aproximativ 100.000 de ani, potrivit dw.com. Marea descoperire a fost făcută în Grota Guattari, o peșteră preistorică dezvăluită în urmă cu 80 de ani, situată la 100 de metri de coasta Mării Tireniane, în regiunea Lazio, din Italia.

Sursa Video: Youtube/ The Telegraph

”Împreună cu cei descoperiți anterior, numărul oamenilor de Neanderthal din peșteră ajunge la 11, confirmând, astfel, faptul că acesta este cel mai important site în care au locuit Neanderthalienii”, a precizat Dario Franceschini, ministrul Culturii.

Tot acesta a catalogat descoperirea drept una care va face înconjurul lumii.

Ce altceva a mai fost găsit în peșteră

Arheologii au început cercetările asupra peșterii în octombrie 2019. Grota a fost descoperită accidental de un grup de muncitori în 1939, după ce fusese acoperită de alunecări de teren de-a lungul timpului.

Paleontologul Albert Carlo Blanc și-a dat seama, la scurtă vreme, că aceea ar putea fi una din ”casele” oamenilor de Neanderthal.

Săpăturile au scos la iveală, de asemenea, oasele, craniile și alte părți ale corpului la fața locului, precum și rămășițe de animale, cum ar fi aurii - un bovin dispărut - dar și elefant, rinocer, cerbi uriași, urși de peșteră, cai sălbatici și hiene.

Oamenii de Neanderthals sunt cei mai apropiați strămoși ai ființelor umane. În 2016, oamenii de știință au aflat că cei din zona Siberiei și-au ”distribuit” genele în proporție de 1- 7% ființelor moderne. Neanderthalienii au dispărut în urmă cu 40.000 de ani, iar experții cred că de vină au fost climatul, dar și competiția dată de apariția oamenilor moderni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri