Miliardarul Elon Musk a recunoscut, în cadrul unei emisiuni de comedie a SUA, intitulată Saturday Night Live, faptul că are sindromul Asperger.

”Fac istorie în seara asta, fiind primul om cu Asperger care participă la această emisiunie...sau, cel puțin, primul care recunoaște acest lucru”, a precizat CEO-ul Tesla, în cadrul show-ului televizat, scrie dw.com.

Aceasta este prima dată când Musk admite că are o formă ”ușoară” de autism.

Miliardarul chiar a amintit de tweet-urile sale controversate, uneori, ca formă de manifestare a bolii.

”Am spus că voi reinventa mașinile electrice și că voi trimite oameni pe Lună într-o navă rachetă. Voi chiar credeați că sunt un tip normal și liniștit?”, a continuat Musk.

Ce este, de fapt, sindromul Asperger

Oamenii diagnosticați cu acest sindrom devin obsedați de un anumit subiect sau lucru și manifestă probleme în relațiile sociale.

Afecțiunea a fost numită după medicul german Hans Asperger, care a descris-o pentru prima dată în 1944. Diagnosticul face parte din familia autismului și creează dificultăți în dezvoltarea mintală și socială a individului.

La emisiune a participat și mama lui Musk, modelul Maye Musk, care a povestit cu era fiul său la 12 ani. Elon Musk este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, la 49 de ani deținând o avere de 117 miliarde de dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri