Armata israeliană a transmis că a ucis 15 membri ai unor grupări armate palestiniene în Fâşia Gaza, asupra căreia Forţele aeriene israeliene au lansat 130 de lovituri de ripostă, în urma tirurilor de rachete lansate asupra statului evreu.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a precizat că forţele israeliene au lovit "130 de ţinte militare aparţinând în principal mişcării Hamas" şi au ucis 15 membri ai Hamas şi ai Jihadului islamic, principalele mişcări islamiste din enclava palestiniană.

Purtătorul de cuvânt a menţionat că este vorba de "faza iniţială a ripostei asupra unor ţinte militare din Gaza". "Suntem pregătiţi pentru o escaladă. Nu ne vom opri până nu vom provoca ample daune Hamas. Este o chestiune de zile, nu de ore", a adăugat el.

Potrivit armatei israeliene, 200 de rachete au fost lansate începând de luni asupra Israelului dinspre Gaza, peste 90% fiind interceptate de scutul antirachetă "Domul de fier". Serviciile de salvare israeliene au indicat că mai multe persoane au fost rănite.

Autorităţile locale din Gaza au afirmat la rândul lor că loviturile israeliene au provocat 22 de morţi, inclusiv nouă copii.

Şcolile din sudul Israelului au rămas închise marţi, fiind aşteptate noi tiruri ale Hamas.

Schimbul de focuri are loc pe fondul violenţelor din Ierusalimul de est, unde luni circa 520 de palestinieni şi 32 de poliţişti israelieni au fost răniţi în ciocniri pe Esplanada Moscheilor - al treilea loc sfânt al islamului şi cel mai sacru loc al iudaismului - precum şi în alte zone.

Violenţele au coincis cu "Ziua Ierusalimului, care marchează în calendarul ebraic preluarea părţii de est - locuită de palestinieni - a Oraşului sfânt de către armata israeliană, în 1967, notează Agerpres.

Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunţat că actuala operaţiune se numeşte "Gardianul zidurilor", posibil pentru că a fost lansată de Ziua Ierusalimului.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri