Între Israel și Palestina s-au încins spiritele la propriu, iar tensiunile dintre acestea au escaladat într-un conflict armat. Marile Puteri internaționale cataloghează deja evenimentele drept parte a unui război. David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a precizat că în ultimele 48 de ore, 1500 de rachete au lansate dinspre Fâșia Gaza către Țara Sfântă.

Autoritățile israeliene încadrează evenimentele sub egida terorismului și acuză organizația Hamas că atacă spații din Israel în care se găsesc civili.

”În ultimele 48 de ore, au fost lansate 1500 de rachete dinspre Fâșia spre Israel. Hamasul acționează terorist și ne atacă școlile și spațiile în care se află mulți civili. În 2005, noi ne-am retras din Fâșia, iar la 4 luni de la retragere, Hamasul ne-a atacat. Efectiv, Hamasul nu ne vrea în zonă”, a declarat Saranga, invitat la Digi24.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând jos şi stând în picioare

Sursa Foto: Ambasada Israelului în România

Nici Israelul nu a rămas mai prejos în această luptă și a atacat la rândul său Palestina, ucigând și civili. Însă ambasadorul vine cu o potențială explicație pentru acest fapt.

Sursa Video: Al Jazeera English/ Facebook

”Hamasul nu are tehnologia noastră, iar multe dintre rachetele lor se întorc în Fâșia. Prin urmare, își atacă propriul popor. În altă ordine de idei, noi îi anunțăm pe civilii din Palestina, sunăm în clădiri și avertizăm că vom ataca și că trebuie să se evacueze. Nu toți o fac”, a adăugat ambasadorul.

Totodată, Saranga își întărește afirmațiile și susține că Israelul are dreptul și obligația de a-și apăra poporul, motiv pentru care răspunde atacurilor palestiniene.

Mai multe pretexte dau naștere unui război

Asemenea gazului cumulat treptat într-o cameră, care determină o explozie, în cele din urmă, conflictul dintre Fâșia și Israel a ajuns la punctul său culminant. O serie de pretexte au dus cele două entități statale în fața unui război.

”Timp de 10 ani, Hamasul a strâns miliarde de euro pentru a-și construi țara virtuală, însă banii aceia s-au dus către rachete. Nu au investit în spitale, școli sau infrastructură”, a mai spus ambasadorul.

În plus, acesta susține că nu trebuie să ne uităm comparativ la numărul deceselor din cele două regiuni, deoarece nu ne uităm la un meci de fotbal. De asemenea, Saranga a vorbit și despre sprijinul Marilor Puteri, dar și ale celorlalte state arabe.

”UE și SUA ne susțin, au catalogat atacurile drept terorism. Și nu cred că celelalte state arabe vor interveni, deoarece au înțeles că Hamasul este o organizație teroristă”, a continuat ambasadorul.

Nu în ultimul rând, Saranga a precizat că atacurile Israelului asupra palestinienilor vor înceta în momentul în care nicio altă rachetă nu va mai survola cerul Țării Sfinte.

”Nu vreau să ajungem la o escaladare a conflictului. Când vom fi siguri că Hamasul nu va mai lansa rachete asupra noastră vom înceta și noi”, a conchis ambasadorul.

Sursa foto: Al Jazeera English/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri