Confruntarea dintre militanții Hamas și forțele israeliene a distrus sau avariat 17 spitale și clinici din Gaza, iar singurul laborator de testare pentru coronavirus a fost dărâmat de explozii, care au cauzat și contaminarea unor străzi cu ape reziduale, potrivit The New York Times.

Alături de acesta, atacurile aeriene israeliene au spart o conductă care asigura alimentarea cu apă pentru 800 000 de persoane, însemnând că aproape jumătate din populația Gazei, care nu depășește 2 milioane, are probleme cu procurarea apei. Cumulate, aceste distrugeri afectează aproape toți civilii care trăiesc în enclava palestiniană.

Zeci de școli distruse sau închise

Sistemul de canalizare din interiorul Gazei a fost, de asemenea, distrus. O instalație de desalinizare care asigura resursele de apă potabilă pentru 250 000 de persoane nu mai funcționează. Dincolo de asta, zeci de școli au fost distruse sau închise, forțând 600 000 de elevi să lipsească de la cursuri, a mai scris cotidianul newyorkez.

Citește și Conflictul dintre Israel și Palestina, promotorul reaprinderii terorismului în Orientul Mijlociu? Ce spune un expert în studii de securitate

De asemenea, peste 72 000 de locuitori din Gaza au trebuit să-și lase casele în urmă din cauza atacurilor israeliene, și cel puțin 213 palestinieni au fost uciși, între care se numără zeci de copii. Iar luptele continuă, în ciuda apelurilor venite atât din partea liderilor statelor din regiune, precum Egipt, dar și a altori actori majori pe scena internațională, precum Franța, Rusia sau Uniunea Europeană.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri