Când vine vorba despre un design inteligent, devine dificil de învins mama-natură. Cercetătorii din Australia s-au întors la prima mașinărie de zbor pentru a analiza posibile modalitățile de construcție și de design pentru viitoarele drone.

Practica folosirii dronelor a căpătat amploare în ultimii ani, fiind utilizate în diverse domenii, de la fotografie până la urmărirea exercițiilor militare. În plus, în perioada pandemică, dronele au devenit utile pentru transportul diferitelor materiale esențiale, cum ar fi hrană sau rețete pentru cei aflați în izolare, scrie euronews.com.

Dronele au și ele nevoie de inovare, la rândul lor, iar pentru aceasta un grup de cercetători de la Universitatea din Australia de Sud (UniSA) a început să analizeze primul model de dispozitiv aeronauctic, așa numita libelulă (dragon fly), apărut în urmă cu 300 de ani.

Experții au verificat caracteristicile dispozitivului pentru a afla dacă pot folosi anumite aspecte într-un viitor design.

Sursa Video: Business Insider

Muncă de laborator de la distanță

Lucrând de la distanță din cauza pandemiei, echipa a folosit table albe și a pus laolaltă prototipuri în laboratoare improvizate de acasă, pentru a da naștere studiului care a fost publicat în revista Drones.

Mergând direct la sursă, experții au capturat o serie de libelule, astfel încât să poată analiza ”corpul„ unic al insectei.

În comparație cu proiectele actuale de drone, care adesea nu sunt eficiente din punct de vedere energetic și sunt și greoaie, cercetătorii consideră că dronele inspirate de libelule pot reproduce aerodinamică similară pentru a reduce rezistența și pentru a îmbunătăți capacitatea de încărcare.

Potrivit echipei UniSA, dispozitivele inspirate de libelule ar putea fi deosebit de abile în colectarea și livrarea de sarcini incomode și dezechilibrate, explorarea mediilor naturale delicate și executarea unor misiuni lungi de supraveghere. Mai mult, acestea ar fi mai sigure în timp ce operează în apropierea oamenilor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri