Dezvoltatorii din Hong Kong oferă un apartament de 1,4 milioane de dolari drept premiu pentru rezidenții care s-au vaccinat împotriva COVID-19, pentru a asista efortul autorităților care se zbat să învingă reticența populației.

Apartamentul nou este parte a proiectului Grand Central din zona Kwn Tong al companiilor Ng Teng Fong Charitable Foundation și Chinese Estates Holding, care sunt în spatele acestei recompense inedite, a scris agenția Bloomberg.

Rezidenții din Hong Kong care au primit două doze de vaccin sunt eligibili pentru extragerea care le-ar putea aduce locuința cu o suprafață de 42 de metri pătrați. Sino Group este compania mamă din Hong Kong a dezvoltatorului Sino Land Co.

Această mutare vine după ce Guvernul din Hong Kong a transmis că ia în calcul opțiunea de a oferi donații pentru ca dozele nefolosite de vaccin să fie întrebuințate, întrucât urmează să expire în luna august. Autoritățile au mai spus că surplusul de doze ar putea afecta procesul de procurare a altor stocuri de vaccin.

Carrie Lam a spus nu ideii de stimulente financiare

Variantele găsite până acum de Executivul din Hong Kong pentru încurajarea locuitorilor să vină în centrele de vaccinare pentru a-și lua doza de antidot au fost de relaxare a restricțiilor, precum redeschiderea barurilor și reducerea carantinei. Însă șefa Guvernului, Carrie Lam, a respins ideea stimulentelor bănești sau a altor beneficii materiale pentru convingerea populației să se vaccineze.

Regiunea Hong Kong are cele mai mari prețuri de proprietăți imobiliare la nivel global. Valoarea proprietăților private rezidențiale a urcat la o maximă a ultimelor 21 de luni, potrivit datelor guvernamentale. Anumite state americane au organizat loterii pentru a influența oamenii să-și facă vaccinul. New York, Ohio, Maryland, Kentucky și Oregon au oferit „extrageri norocoase” pentru rezidenții vaccinați.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri