Patrisse Cullors, cofondatoare a organizației Black Lives Matter, și-a anunțat retragerea din cadrul fundației după ce tot mai multe voci au început să pună la îndoială credibilitatea ei.

Cullors, activistă pentru drepturile persoanelor de culoare din SUA, s-a aflat timp de aproape șase ani în fruntea organizației, dar în urmă cu o lună au început să apară informații legate de averea acesteia, potrivit cărora ar deține patru case, relatează BBC.

Opinia publicului s-a inflamat mai mult după ce s-a aflat că Patrisse Cullors și-a cumpăra o locuință în Malibu, California, în valoare de 1,4 milioane de dolari.

Ca reprezentant a unei organizații non-profit, Cullors a primit în intervalul 2013 și până în 2019, 120.000 de dolari pentru activitatea sa, cifra fiind confirmată oficial chiar de fundația Black Lives Matter.

Achiziția locuinței scumpe din Malibu i-a atras critici cofondatoarei Black Lives Matter, inclusiv din rândul celorlalți activiști de culoare din cadrul organizației, în condițiile în care Cullors mai deține alte trei proprietăți, inclusiv o fermă în statul Georgia.

Facebook și Twitter au încercat să blocheze știrile despre noua achiziție a lui Cullors

Imediat după apariția informațiilor că Patrisse Cullors și-a cumpăra o locuință de lux, tot mai multe persoane au distribuit vestea pe rețelele de socializare, dar atât Twitter, cât și Facebook au blocat acele postări.

Un jurnalist de culoare denunțat faptul că nu mai are acces la contul său de Twitter după ce a postat un articol despre achiziția imobilului de lux.

Părinții a doi afro-americani împușcați de poliție acuză BLM că nu-i ajută deloc

Fundația dezvăluit pentru Associated Press în luna februarie a acestui an că strâns în 2020 circa 90 de milioane de dolari. Reprezentanții BLM au negat speculațiile că banii folosiți de Patrisse Cullors pentru a-și cumpăra proprietățile pe care le deține ar proveni din fondurile strânse de organizație.

După deducerea cheltuielilor, Fundația a mai rămas cu 60 de milioane de dolari, fonduri care urmează să fie alocate către alte organizații care susțin drepturile persoanelor de culoare, către cheltuielile operaționale și alte tipuri de cheltuieli.

Totuși, părinții lui Michael Brown și Breonnei Taylor, doi afro-americani uciși de către polițiști albi au declarat că BLM nu face nimic să-i ajute, deși donațiile în urma acestor cazuri au fost generoase.

Cullors spune că retragerea era planificat de mai bine de un an

Deși denunță atacurile la propria persoană și a integrității sale, indicând acțiunile de discreditare la adresa ei din partea aripii drepte, Patrisse a declarat pentru Associated Press că retragerea ei din organizație era planificată de mai bine de un an, urmând să se concentreze pe finalizarea celei de-a doua cărți și asupra unui proiect TV, în colaborare cu Warner Bros care se va axa tot pe tema problematicii rasiale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri