Facebook suspendă conturile de Instagram și Facebook ale fostului președinte american Donald Trump timp de doi ani, potrivit publicației BBC.

El a fost interzis pe termen nelimitat de ambele site-uri în ianuarie, ca urmare a postărilor pe care le-a făcut în urma revoltelor de la Capitolu, dar luna trecută, Consiliul de Supraveghere al Facebook a criticat pedeapsa. Facebook a declarat că acțiunile lui Trump au fost „o încălcare severă a regulilor”.

Trump a spus că măsura a fost „o insultă” pentru milioanele care l-au votat la alegerile prezidențiale de anul trecut. Mișcarea Facebook vine în timp ce gigantul rețelelor sociale pune capăt unei politici care protejează politicienii de unele reguli de moderare a conținutului.

Compania a spus că nu va mai oferi politicienilor imunitate pentru conținutul înșelător sau abuziv. Interzicerea lui Trump a intrat în vigoare de la data suspendării inițiale din 7 ianuarie.

Cum a reacționat Trump

Într-o declarație, Trump a spus că „hotărârea Facebook este o insultă adusă celor 75 de milioane de oameni care ne-au votat. Nu ar trebui să li se permită să scape cu această cenzurare și reducere la tăcere și, în cele din urmă, vom câștiga. Țara noastră nu mai poate suporta acest abuz!".

La începutul acestei săptămâni, a reieșit că platforma de comunicații înființată de Trump în urma interdicțiilor sale de pe rețelele sociale a fost închisă definitiv.

În plus, pe lângă Facebook, care are peste două miliarde de utilizatori lunari, Trump a fost interzis și pe platformele Twitter, YouTube, Snapchat, Twitch și alte site-uri de socializare în timpul revoltelor din ianuarie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri