Un grup de 35 de pescari din Yemen au dat peste un cașalot mort aflat în derivă în Golful Aden, din estul Mării Arabiei, iar ce au descoperit în interiorul lui le-a schimbat complet viața.

În intestinele acestuia au descoperit o substanță rară și extrem de valoroasă, denumită ambră, utilizată în industria parfumurilor și chiar în medicină.

Unul dintre pescari a observat cașalotul aflat în derivă pe valurile din zona Golfului și le-a indicat camarazilor săi să nu rateze captura, pentru că ar putea conține ambră. Conștienți că substanța este una prețioasă, așa că nu au stat pe gânduri.

Surpriza cea mai mare nu a fost faptul că au descoperit ambră, ci cantitatea de ambră pe care au găsit-o. Norocoșii pescari au catalogat descoperirea ca fiind intervenție divină, în condițiile în care cantitatea pe ambră pe care au extras-o a fost evaluată la 1,5 milioane de dolari.

Este o sumă de bani considerabilă pentru pescarii yemeniți, într-o țară afectată de conflictele militare din ultimii ani, care i-au adus pe cei mai mulți în pragul sărăciei crunte.

Retail jobs

„Suntem cu toții săraci. Nu ne-am așteptat niciodată să avem parte de o asemenea captură”, a spus pentru BBC unul dintre pescarii norocoși.

Ambra este folosită câteva sute de ani de oameni, atât pentru parfumuri, cât și în medicină. Ambra este o substanță vâscoasă, produsă în intestinele balenelor, iar valoarea acesteia este cunoscută de foarte mult timp. Acesta a fost și unul dintre principalele motive pentru care populațiile de balene din întreaga lume au fost vânate fără scrupule.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri