Compania IBM a prezentat public primul său calculator cuantic ce va fi operat în Europa, cu ocazia unui eveniment organizat la cartierul său general din Germania, transmite DPA, preluat de Agerpes.

Calculatorul, despre care se spune că oferă uriaşe avantaje ştiinţifice şi economice, va fi folosit pentru cercetare în domeniul tehnologiei cuantice sub auspiciile institutului de cercetare german Fraunhofer Society.

Compania tehnologică americană şi-a descris produsul drept "cel mai puternic computer cuantic din Europa în context industrial". Compania IBM şi rivala sa, Google, sunt lideri în acest domeniu tehnologic de pionierat.

Într-un mesaj transmis prin conexiune video, cancelarul german Angela Merkel a descris acest computer drept "un miracol al tehnologiei", ce plasează Germania în avangarda tehnologiilor cuantice. Obiectivul este de a folosi rezultatele cercetării pentru aplicare în economie "cât mai curând cu putinţă", a mai susţinut ea.

Conform IBM, acest computer se află în Germania din luna noiembrie şi este operaţional din februarie. Pandemia de coronavirus a dus la amânarea prezentării acestuia.

Computerele cuantice sunt construite pentru a depăşi limitele fizice ale computerelor convenţionale şi sunt mult mai rapide în rezolvarea unor sarcini complexe.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri