Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden a fost una în care s-au schimbat multe politețuri, dar nu se pare că relația dintre SUA și Rusia s-ar fi îmbunătățit.

Și-au vorbit frumos, Putin lăudându-l pe Biden că „este un om de stat experimentat”, completând că „amândoi vorbesc aceeași limbă”, potrivit relatărilor BBC.

Biden a spus că nu-și dorește pornirea unui nou „Război Rece”, și-au oferit unul celuilalt cadouri, dar dincolo de toate aceste amabilități, s-a mai putut citi ceva.

Limbajul corpului a doi dintre cei mai puternici oameni ai planetei a fost analizat iar concluzia a fost că relația lor nu este chiar una de „tovarăși”.

Un prim aspect semnalat a fost acela că Joe Biden a fost primul care a întins mâna să-l salute pe omologul său rus, dar Vladimir Putin a fost cel care a făcut un pas către liderul de la Casa Albă ca să-i strângă mâna.

Înainte de a începe discuția propriu-zisă, dar și în timpul discuției, Vladimir Putin nu prea s-a angajat într-un contact vizual prea bogat cu Joe Biden, deși se cunosc de mai mult timp, aceasta fiind prima lor reuniune din postura de președinți, dar nu și prima lor întâlnire în persoană.

Retail jobs

Putin nu prea

Putin a stat mult mai relaxat în scaunul său, într-o poziție ușor indiferentă față de partenerul său de discuție, în timp ce poziția lui Joe Biden a „trădat” o încercare de apropiere către omologul său, care a privit mai mult către restul încăperii, decât spre liderul american.

Dar poate cel mai important aspect sesizat a fost cel al unei stări de agitație și chiar de plictiseală din partea lui Vladimir Putin, în sensul că parcă ar fi preferat să fie în altă parte, decât la întâlnirea cu Joe Biden, care a avut câteva afirmații dure aduse liderului de la Kremlin, cu câteva zile înainte de această întâlnire, în cadrul summitului G7.

Nici nu-l putem acuza pe Vladimir Putin de o asemenea atitudine, în condițiile în care Biden l-a făcut „infractor” și om „fără suflet”.

Citeste si:
Ucraina nu va accepta nicio concesie în conflictul cu Rusia
Ucraina nu va accepta nicio...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri