Uniunea Europeană a pierdut o primă luptă în procesul cu producătorul farmaceutic anglo-suedez prin care cerea suplimentarea cu încă 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID până la finele lunii iunie, relatează BBC.

Procesul a ajuns la tribunal luna trecută, după ce compania a eșuat în a livra dozele de vaccin promise, adică 300 de milioane de doze.

Cererea de suplimentare cerută de UE din partea AstraZeneca nu a fost admisă de judecători pe deplin.

Decizia tribunalului din Bruxelles unde a fost judecat cazul a fost aceea de a asigura livrarea a încă 50 de milioane de doze de vaccin după cum urmează:

  • 15 milioane de doze până pe data de 26 iulie
  • 20 de milioane de doze până pe 23 august
  • 15 milioane până pe 27 septembrie

În cazul în care compania nu reușește să atingă aceste obiective va fi nevoită să plătească o compensație de 10 euro/per doză nelivrată.

Ca un exercițiu de imaginație, dacă AstraZeneca ar livra cu 10 milioane de doze mai puțin decât a decis instanța, va fi amendată cu 100 de milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri