Israelul a reintrodus măsura purtării măştii de protecţie în anumite zone, după apariţia a două noi focare de coronavirus în şcoli, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Măştile sunt obligatorii în interior şi în exterior în zona Binyamina, la sud de Haifa, şi în Modiin-Makkabim-Reut, oraş situat situat între Tel Aviv şi Ierusalim.

Măsura vine la cinci zile după ce Israelul a ridicat obligativitatea purtării măştii după scăderea numărului infecţiilor la nivel naţional.

Cu toate acestea, într-o şcoală din Binyamina, 45 de elevi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, iar în Modiin au fost înregistrate săptămâna trecută aproximativ 20 de cazuri de infectare, scrie Agerpres.

Focarul din Binyamina a fost detectat în urma unei ample operaţiuni de prelevare de probe, care a început odată cu descoperirea primului copil bolnav. Au fost testate diferite grupe de vârstă din şcoală şi au fost descoperite alte nouă cazuri. Operaţiunea de prelevare de probe a fost extinsă la alte şcoli şi au fost descoperite alte 35 de cazuri verificate.

Toate probele au fost trimise pentru analiză la Centrul Naţional pentru Tehnologii Genomice şi se pare că varianta indiană delta este responsabilă pentru epidemie. Varianta indiană este cu 60% mai contagioasă decât tulpina britanică, cea dominantă în Israel.

Sursa focarului este încă în curs de investigare, dar există probabil o legătură cu o familie care s-a întors recent din străinătate.

Potrivit agenţiei de presă TPS din Israel, majoritatea populaţiei adulte este vaccinată, iar virusul a dispărut aproape complet în ţară. Cu toate acestea, majoritatea copiilor sub 16 ani nu sunt vaccinaţi şi abia recent vaccinurile au fost făcute accesibile pentru grupa de vârstă 12 - 16 ani.

Israelul, o ţară cu 9 milioane de locuitori, a început campania de vaccinare în decembrie. Peste 5.491.000 de cetăţeni israelieni au primit primul vaccin, aproximativ 59% din întreaga populaţie, iar peste 5.1497.000, aproximativ 55%, au primit a doua injecţie.

Noile infecţii şi cazurile grave de boală au scăzut brusc în ultimele luni, cu doar 22 de persoane care sunt grav bolnave, în scădere faţă de aproximativ 1.200 la sfârşitul lunii ianuarie. Majoritatea secţiilor de coronavirus din spitalele israeliene au fost închise.
6.427 de israelieni au murit din cauza acestui virus.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri