Un grup de oameni de știință din Chile a dezvoltat o nouă metodă de detectare a COVID-19: un test PCR cu telefonul mobil, scrie publicația Entrepreneur. Conform studiului, rezultatul ar fi cu 90% egal cu cel al unui test nazofaringian.

Spre deosebire de un test PCR, noua metodă numită PoST (Phone Screen Testing) are avantajul de a fi mult mai puțin invazivă și ar avea un cost mai mic.

Este important de menționat că această nouă metodă este mai eficientă la acei pacienți cu sunt mai predispuși la a se îmbolnăvi, deoarece în condiții de prevalență scăzută este foarte probabil să apară rezultate fals pozitive, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Cum funcționează această nouă procedură

„Tamponul steril este trecut peste ecranul telefonului mobil și apoi este analizat la fel ca în cazul unui test PCR normal pentru a detecta dacă există urme ale virusului SARS-COV-2”, a explicat Alejandra Lavanderos, unul dintre cercetătorii participanți.

Studiul a fost condus de medicul chilian Rodrigo Yung, care lucrează la Universitatea Globală din Londra (UCL). A fost publicat și în revista de știință britanică eLife.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost supuse experimentului, unde au făcut un test PCR convențional și un altul cu noua metodă PoST. În acest mod s-a verificat specificitatea analizei.

În același timp, procedura a fost utilă și pentru detectarea variantelor îngrijorătoare, cum ar fi Delta, Alhpa sau Gamma, care au devenit o provocare pentruîntreaga lume din cauza contagiunii ridicate.

Odată ce vor fi îndeplinite toate cerințele necare, oamenii de știință vor solicita aprobarea autorităților sanitare corespunzătoare ca alternativă la testele tradiționale.

Sursa foto: Captura video/ Diagnosis Biotech YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri