Creșterea populației globale și schimbările climatice au determinat anumite companii inovatoare să vină cu soluții pentru rezolvarea problemei tot mai des întâlnită, a lipsei surselor de apă potabilă. Source Global este una dintre aceste companii, care recent a adus pe piață o tehnologie ce permite extragerea apei din aer, fără a fi nevoie de energie dintr-o rețea clasică de electricitate.

Astfel, dispozitivele de colectare a apei Source Global, denumite Hydropanels, sunt alimentate în întregime cu energie de la panouri solare, scrie CNN. Mai exact, panourile alimentează un ventilator ce absoarbe aer, iar în dispozitiv aerul absorbit trece printr-un material de consistența unui burete, care oprește vaporii de apă. În plus, la apă este adăugat magneziu și calciu pentru a îmbunătăți gustul și pentru a o face să aibă mai multe proprietăți benefice pentru sănătate.

Practic, în acest fel se obține apă potabilă mineralizată, produsă din aer, cu energie regenerabilă.

”În acest fel se poate colecta apă din aer, folosind energie solară și nimic altceva. Nu este nevoie de electricitate, nu este nevoie să ne conectăm la o rețea electrică, nu este nevoie de nicio infreastructură. Este un sistem autonom”, a explicat Vahid Fotuhi, vicepreședintele Source Global pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Cea mai mare fermă de apă a firmei se află în Dubai. Aceasta produce 1,5 milioane de litri de apă în fiecare an.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri