Băutorii de bere ar putea contribui în curând la protejarea planetei, dacă berarii din întreaga lume vor adopta o nouă tehnologie dezvoltată de Universitatea de Tehnologie din Sidney în parteneriat cu o mică berărie din Australia care se folosește de microalge marine.

Planeta este acoperită în proporție de circa 70% de apă, iar în aceste condiții jumătate din producția anuală de oxigen la nivel planetar este asigurată de către microalge și fitoplancton.

Microalgele se hrănesc cu dioxid de carbon, producând în schimb oxigen. Plecând de la acest principiu, cei de la Universitatea australiană s-au aliat cu cei de la Young Henrys, o mică berărie pentru a testa dacă tehnologia lor funcționează. Au creat o instalație specială care captează emisia de dioxid de carbon din procesul de producție a berii.

După cum majoritatea pasionaților de bere știu, în procesul de producție este folosită drojdia. Drojdia consumă zaharurile din materia folosită pentru producția de bere, iar în schimb produc dioxid de carbon. Dar carbonul emis de drojdie este prelua de microalge, iar în locul de CO2, în atmosferă este elibera oxigenul produs de microalge.

Tot ce trebuie să facem este să aflăm de cât de multe alge este nevoie pentru a reduce dioxidul de carbon produs în procesul de fabricare a berii”, a declarat Oscar McMahon, unul dintre cofondatorii berăriei Young Henrys, citat de BBC.

În acest fel, producătorii vor putea contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, care contribuie la efectul de seră și la încălzirea planetei și topirea calotelor glaciare, prin urmare la ridicarea nivelului oceanului planetar și la inundarea orașelor aflate pa malurile marilor corpuri de apă din întreaga lume. Orașe precum, New York, Los Angeles, Tokyo sau Sidney sunt doar câteva dintre cele mai vulnerabile metropole în fața creșterii nivelului apelor mărilor și oceanelor.

În clipul video de mai jos puteți vedea un scurt material pe acest subiect.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri