Băutorii de bere ar putea contribui în curând la protejarea planetei, dacă berarii din întreaga lume vor adopta o nouă tehnologie dezvoltată de Universitatea de Tehnologie din Sidney în parteneriat cu o mică berărie din Australia care se folosește de microalge marine.

Planeta este acoperită în proporție de circa 70% de apă, iar în aceste condiții jumătate din producția anuală de oxigen la nivel planetar este asigurată de către microalge și fitoplancton.

Microalgele se hrănesc cu dioxid de carbon, producând în schimb oxigen. Plecând de la acest principiu, cei de la Universitatea australiană s-au aliat cu cei de la Young Henrys, o mică berărie pentru a testa dacă tehnologia lor funcționează. Au creat o instalație specială care captează emisia de dioxid de carbon din procesul de producție a berii.

După cum majoritatea pasionaților de bere știu, în procesul de producție este folosită drojdia. Drojdia consumă zaharurile din materia folosită pentru producția de bere, iar în schimb produc dioxid de carbon. Dar carbonul emis de drojdie este prelua de microalge, iar în locul de CO2, în atmosferă este elibera oxigenul produs de microalge.

Retail jobs

Tot ce trebuie să facem este să aflăm de cât de multe alge este nevoie pentru a reduce dioxidul de carbon produs în procesul de fabricare a berii”, a declarat Oscar McMahon, unul dintre cofondatorii berăriei Young Henrys, citat de BBC.

În acest fel, producătorii vor putea contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, care contribuie la efectul de seră și la încălzirea planetei și topirea calotelor glaciare, prin urmare la ridicarea nivelului oceanului planetar și la inundarea orașelor aflate pa malurile marilor corpuri de apă din întreaga lume. Orașe precum, New York, Los Angeles, Tokyo sau Sidney sunt doar câteva dintre cele mai vulnerabile metropole în fața creșterii nivelului apelor mărilor și oceanelor.

În clipul video de mai jos puteți vedea un scurt material pe acest subiect.

Citeste si:
Top 10: Ce am invatat in ultima saptamana
Top 10: Ce am invatat in...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri F