O conferinţă de presă comună a premierului spaniol Pedro Sanchez şi a preşedintelui lituanian Gitanas Nauseda, desfăşurată joi la o bază aeriană din Lituania, a fost întreruptă atunci când avioane militare spaniole au fost ridicate de la sol pentru a intercepta un avion militar rusesc, transmit Reuters şi EFE.

În imaginile transmise în direct de la conferinţa de presă de la baza aeriană Siauliai se vede cum evenimentul este oprit după trei minute, în contextul în care piloţii alergau către un avion cu reacţie situat în spatele celor doi demnitari.

Nauseda a continuat pentru scurt timp să se adreseze jurnaliştilor, până când el şi Sanchez au fost conduşi în lateral.

Podiumul şi drapelele au fost înlăturate şi jurnaliştii s-au dispersat pentru a elibera calea pentru decolarea avionului, conform Agerpres.ro.

Avioane militare spaniole, aflate în Lituania într-o misiune NATO de poliţie aeriană în spaţiul aerian baltic, au decolat la ora 08:55 GMT în urma primirii informaţiei că un avion militar decolase din enclava rusă Kaliningrad fără a anunţa un plan de zbor, a explicat un purtător de cuvânt al Statului Major al armatei lituaniene.

După decolarea avioanelor spaniole, conferinţa de presă a fost reluată, premierul spaniol Pedro Sanchez mulţumind piloţilor ''pentru munca dificilă pe care o fac pentru a apăra integritatea teritorială a Lituaniei, aşa cum am văzut''.

Cele două oficialităţi nu s-au aflat în pericol, a precizat purtătorul de cuvânt militar lituanian.

Şapte avioane spaniole Eurofighter se află din 30 aprilie la baza aeriană Siauliai pentru o misiune NATO de poliţie aeriană în zona Mării Baltice. La misiune iau parte, de la baza militară Amari din Estonia, şi patru avioane F-35 ale Forţelor aeriene italiene.

Sursa foto: Printscreen El Pais/Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri