Prim-ministrul ungar Viktor Orban a acuzat vineri Comisia Europeană de 'huliganism legalizat' pentru decizia acesteia de a deschide o procedură de infringement împotriva Budapestei în legătură cu legea ungară care interzice 'promovarea' în rândul minorilor a homosexualităţii, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Ungaria a adoptat la 15 iunie o lege care interzice 'reprezentarea sau promovarea' în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat drept o 'ruşine' această lege, intrată în vigoare săptămâna trecută, însă guvernul ungar a respins criticile, insistând că este vorba despre protejarea copiilor.

Intensificând un război al declaraţiilor cu Bruxellesul, Orban a spus vineri la postul public Radio Kossuth: 'Această (acţiune de infringement) este huliganism legalizat... Poziţia Comisiei Europene este ruşinoasă'.

Potrivit lui Orban, dezbaterea le oferă ungurilor o privire asupra 'modului de viaţă european', asupra a ceea ce se întâmplă în şcolile din Germania, el reiterând că Ungaria nu le va permite activiştilor LGBT să 'mărşăluiască în sus şi-n jos' în şcoli promovând ceea ce el a numit propagandă sexuală.

Orban, citat de MTI, a mai acuzat Bruxellesul că face abuz de putere şi 'ne forţează să facem ceea ce nu vrem'.

Campania anti-LGBT, pe care guvernul Orban a intensificat-o în ultimul an, are toate şansele să fie unul din punctele principale ale platformei sale politice în perspectiva unor alegeri parlamentare potenţial dificile în 2022.

În ce priveşte fondurile europene de redresare, Orban a anticipat vineri o altă dispută cu Bruxellesul, dar a insistat că Ungaria le va obţine în cele din urmă.

Executivul UE a anunţat joi o procedură de infringement şi contra Poloniei, după ce o sută de municipalităţi s-au declarat 'zone fără ideologie LGBT'.

Aceste măsuri marchează cea mai recentă dintr-o serie de ciocniri între Bruxelles şi unii din noi membrii est-europeni ai UE în domenii fundamentale precum statul de drept, migraţia şi libertatea presei, adaugă Reuters.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri