Adunarea Naţională a Franţei a adoptat, după mai multe luni de dezbateri, o lege controversată care vizează să combată islamismul radical şi să întărească principiile republicane.

Legea prevede facilitarea dizolvării asociaţiilor care pun la îndoială valorile franceze, luptă împotriva căsătoriilor forţate şi stabileşte pedepse împotriva discursurilor online de ură, scrie Agerpres.

Preşedintele Emmanuel Macron şi guvernul său vor să contracareze influenţa islamului radical acolo unde tinerii sunt cel mai vulnerabili - în anumite moschei, în apropierea şcolilor şi în mediul online.

Macron a anunţat proiectul noii legi în octombrie, când a promis să combată separatismul islamist după o serie de atacuri care au costat vieţile a peste 250 de persoane.

'Ne dotăm cu mijloacele de a lupta împotriva celor care folosesc abuziv religia pentru a pune la îndoială valorile Republicii', a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin.

Cum este criticată legea?

În vreme ce prim-ministrul Jean Castex a subliniat în mod repetat că legea nu este îndreptată împotriva religiei islamice, criticii spun că în ea există elemente care îi dezavantajează pe musulmani.

'Nu vom pune niciodată semnul egal între islamismul radical şi musulmani, şi cred că musulmanii sunt printre primele victime ale acestei ideologii', declara Castex într-un interviu pentru Le Monde la sfârşitul anului trecut.

Conservatorii, pe de altă parte, consideră legea ca insuficientă.

Potrivit cotidianului Le Figaro, atât stânga, cât şi dreapta vor să o conteste la Consiliul Constituţional.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri