Jacek Olczak, CEO-ul unuia dintre cei mai importanți producători de țigarete din lume, Philip Morris International, spune că țigările ar trebui interzise, iar în următorii 10 ani mai multe țări ar putea lua decizii în această direcție.

Acesta chiar a cerut guvernului britanic să interzică prin lege fumatul, în încercarea companiei de a renunța la țigaretele clasice.

Olczak a făcut o comparație cu mașinile pe carburanți, pe care guvernul britanic vrea să le interzică prin lege în următoarea decadă, relatează Business Insider.

Putem vedea o lume în care să nu mai existe țigarete. Și cu cât se va întâmpla mai devreme, cu atât mai bine pentru toată lumea. Cu setul de reglementări și informații corecte acest lucru ar putea fi posibil în următorii 10 ani în unele țări. Putem rezolva problema (fumatului - n.r.) o dată pentru totdeauna”, a declarat CEO-ul Philip Morris International

Grupurile de activiști anti-fumat din Marea Britanie spun că este doar o „perdea de fum”, deoarece, în timp ce se poziționează ca susținători ai campaniilor de renunțare la fumat,continuă să vândă aceste produse pe piață.

Citeste si:
Cum au „zburat” ilegal niște pachete de țigări între Ucraina – România
Țigările au făcut un zbor...

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, fumatul ucide anual peste 80 de milioane de persoane.

Philip Morris International este o entitate separată de Philip Morris SUA, de care s-a desprins în 2008, aparținând în prezent grupului Altria.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri