Grecia a început să trimită echipaje suplimentare de poliție pe insulele turistice cele mai aglomerate, în condițiile în care răspândirea noilor variante de Covid a luat proporții îngrijorătoare. Autoritățile spun că insulele cunoscute pentru petreceri, Mykonos și Ios, riscă să fi închise dacă lucrurile nu sunt ținute sub control, scrie Digi24.

Autoritățile au decis să consolideze prezența poliției pe insulele precum Mykonos și Ios, cunoscute pentru viața de noapte și petreceri, existând îngrijorări că antreprenorii locali nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

„Varianta Delta face ca fiecare țară să se confrunte cu al patrulea val acum și nu în noiembrie, așa cum era de așteptat”, a declarat ministrul grec al turismului Haris Theoharis pentru Guardian.

„În timp ce hotelurile și pensiunile implementează conștiincios protocoalele stabilite, există aglomerație mai mare decât ne-am dori în baruri și cluburi, în special în rândul tinerilor, așa că încercăm să ne asigurăm că este menținut un anumit echilibru”, a mai spus ministrul.

Aproximativ 186 de oameni ai legii au fost trimiși doar pe insula Mykonos, față de 56 - numărul celor trimiși anul trecut, în aceeași perioadă.

Joi, alți 30 de polițiști, susținuți de agenți sub acoperire, au fost trimiși la Ios, insula populară printre turiștii mai tineri, atrași de numeroasele cluburi de aici.

Adjunctul ministrului grec al protecției civile, Nikos Hardalias, a declarat că Mykonos și Ios se află la „un pas” de restricții suplimentare, care ar putea merge până la închidere, și că situația de pe insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos este, de asemenea, îngrijorătoare.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri