Chiar dacă intenţionează să serbeze împlinirea a 60 de ani respectând toate directivele sanitare în vigoare, fostul preşedinte Barack Obama şi-a atras critici - în principal venite din tabăra republicană - într-un context de resurgenţă a cazurilor din cauza variantei Delta.

Petrecerea lui Barack Obama, născut pe 4 august, urmează să aibă loc în acest weekend pe insula exclusivistă Martha's Vineyard, respectând directivele Centrului pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), principala agenţie sanitară din Statele Unite, potrivit unor surse anonime citate de presa americană.

Toţi invitaţii vor trebui să fie vaccinaţi şi să fie testaţi negativ, au afirmat sursele. Evenimentul va avea loc în aer liber şi un "coordonator COVID-19", al cărui rol exact nu a fost precizat, va fi la faţa locului, scrie Agerpres.ro.

În plus, Martha's Vineyard, situată în statul Massachusetts, prezintă doar un nivel moderat de transmitere a coronavirusului, care nu declanşează activarea unor noi recomandări ale autorităţilor sanitare, şi anume purtarea măştii în interior chiar şi pentru persoanele vaccinate.

Critici la adresa lui Obama

Congresmanul republican Jim Jordan, un fidel al lui Donald Trump, l-a ironizat totuşi pe Twitter, afirmând că democraţii, "dacă ar fi petrecerea aniversară a preşedintelui Trump", ar denunţa un "periculos eveniment super-propagator" şi ar concluziona că organizatorii unei astfel de adunări "ucid oameni".

"Există vreo excepţie pentru petrecerile la care participă vedetele liberale bogate?", s-a întrebat şefa Partidului Republican, Ronna McDaniel.

"Democraţii îi vor impune lui Obama ca să le ceară tuturor invitaţilor lui să poarte mască?", a supralicitat Lance Gooden, un alt congresman republican.

"Fostul preşedinte, care sprijină vaccinarea şi respectarea indicaţiilor experţilor în sănătate publică, îşi aplică aceste reguli cu siguranţă şi lui", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, subliniind măsurile de precauţie luate.

Actualul preşedinte, Joe Biden, nu este prevăzut să participe.

Administraţia Donald Trump a fost în repetate rânduri în centrul atenţiei media după organizarea unor evenimente fără mască la Casa Albă sau la ministere ori după mitinguri de campanie desfăşurate uneori la apogeul pandemiei şi înainte de autorizarea vaccinurilor împotriva COVID-19.

O ceremonie în onoarea judecătoarei Amy Coney Barrett, numită de preşedintele republican la Curtea Supremă, a fost suspectată în mod deosebit că ar fi dus la contaminarea a peste zece persoane, printre care Donald Trump însuşi.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri