O zonă hipoxică (așa numita zonă moartă) din Oceanul Pacific a pus pe jar oamenii de știință cu privire la viitorul oceanelor în contextul schimbărilor climatice. Zona hipoxică este un fenomen prin care nivelul de oxigen din apă scade, făcându-l nelocuibil (hipoxia, una dintre afecțiunile pe care COVID-ul le provoacă, mai exact, lipsa de aer).

În acest caz, lumea subacvatică se află în pericol, deoarece speciile care nu pot ”călători” mor.

În acest moment, zona hipoxică din apropierea Oregonului este de 7.700 de mile, dar experții se așteaptă să crească, deoarece sezonul zonei hipoxice - el însuși o nouă tendință climatică - se înrăutățește în timpul verii, scrie Futurism.

„Este una dintre consecințele schimbărilor climatice din mare. Și asta pentru că apa pe care o obținem este mai scăzută în oxigen dizolvat decât înainte”, a declarat cercetătorul Universității de Stat din Oregon, Francis Chan.

Chan a mai spus și că aceste fenomene devin din ce în ce mai comune, în prezent.

”În astfel de zone, putem vedea cum stelele de mare sau crabii se sufocă, la propriu. Schimbările climatice sunt principalul factor de agresivitate la nivelul oceanelor”, a adăugat Chan.

Este o chimie simplă faptul că apa mai caldă poate dizolva mai puțin oxigen, existând o perspectivă cumplită asupra oceanului, pe măsură ce temperaturile continuă să crească.

Chan a adăugat că experții nu sunt foarte siguri de impactul pe termen lung al diverselor zone moarte din Oceanul Pacific asupra sănătății sale ecologice generale. Dar având în vedere că înrăutățirea schimbărilor climatice a făcut ca oceanele lumii să-și piardă o parte semnificativă din oxigen în ultimele decenii, ne putem aștepta să vedem zone moarte mai mari și mai frecvent, pe măsură ce mediul global continuă să se destrame.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri