Un incendiu de vegetație arde necontrolat de mai multe zile pe insula elenă Evia. Acesta a explodat în dimensiune de ieri, alimentat de vântul puternic și temperaturile caniculare.

Sute de turiști și localnici din mai multe localități au fost evacuați din calea focului. Unii au fost nevoiți să fugă cu bărcile după ce au fost încercuiți de flăcări.

Trei pompieri au fost ușor răniți, potrivit brigăzii de pompieri, potrivit Digi24, care a citat Reuters.

Tassos Baltas, un salvator voluntar care a ajutat autoritățile la mutarea oamenilor din satele afectate pentru a fi în siguranță, a spus că “ploua cu cenușă în Halkida”, capitala din Evia, la aproape 100 de km distanță.

Incendiile care au amenințat, marți, casele din nordul Atenei s-au mai domolit. Însă Grecia se confruntă cu cel mai sever val de căldură din ultimii 30 de ani, riscul fiind încă crescut în următoarele câteva zile în majoritatea țării, spun autoritățile.

Temperaturile s-au situat în jurul valorii de 40 de grade Celsius pentru a treia zi consecutivă.

“Condițiile meteorologice sunt extreme”, a spus adjunctul ministrului pentru Protecția Cetățenilor, Nikos Hardalias, într-o intervenție televizată de miercuri. “Ar trebui să rămânem în alertă. Ar trebui să evităm orice activitate care ar putea provoca focul”, a precizat acesta.

Ajutoare din Cipru urmau să ajungă în Grecia, flăcările arzând și în Peloponez, în regiunile Mesinia, Mani și Ilia, aproape de Olimpul Antic, locul primelor Jocuri Olimpice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri