O barcă de lemn intactă, veche de 4.600 de ani, purtând numele faraonului egiptean din dinastia a IV-a, Khufu, a fost transportată într-un nou muzeu la aproximativ 7 kilometri distanță de Marea Piramidă din Cairo, într-o călătorie de 48 de ore, organizată de Ministerul Antichităților din Egipt.

Pentru ca totul să se desfășoare fără incidente, drumurile au fost închise, oamenii putând admira de la distanță parada.

Barca a fost expusă în interiorul unui muzeu cu numele la Platoul Giza, care nu era echipat cu cele mai noi echipamente tehnologice pentru a adăposti și a afișa acest artefact magnific. Scopul mutării este de a proteja și de a păstra cel mai mare și mai vechi artefact organic din lemn din istoria umanității pentru generațiile viitoare, se arată în comunicatul ministerului, scrie MSN.

Evenimentul redus a contrastat puternic cu ceremonia strălucitoare desfășurată de Egipt în aprilie pentru a transporta 22 de mumii de la Muzeul Egiptean vechi de 120 de ani din Piața centrală Tahrir din Cairo până la Muzeul Național al Civilizației Egiptene din vechiul oraș islamic Fustat.

Barca a fost descoperită în 1954 la colțul sudic al Marii Piramide, care a fost construită ca un mormânt pentru Khufu și este singura minune care a supraviețuit din cele Șapte Minuni ale Lumii Antice.

Sursa foto: Ministry of Tourism and Antiquities/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri