Cazurile globale de COVID-19 înregistrate de la începerea pandemiei au depăşit în acest sfârşit de săptămână 200 de milioane de contagieri, deşi curba noilor infecţii se stabilizează, fără să fi atins recordurile valului de coronavirus din luna aprilie.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), decesele provocate de pandemie au ajuns la 4,2 milioane de cazuri, dintre care 45.000 înregistrate săptămâna aceasta şi se aşteaptă o scădere faţă de cele 64.500 raportate săptămâna anterioară. Noile cazuri săptămânale au fost în creştere de la jumătatea lunii iunie, în timp ce numărul deceselor a scăzut săptămâna anterioară (26 iulie - 1 august), după trei săptămâni de creştere consecutivă.

Deşi cifrele sunt mari, există optimism privind o uşoară descreştere a cazurilor săptămânale de la sfârşitul lunii iulie în Europa şi în zona Americilor, cele mai afectate de pandemie, dar rămân în creştere în Asia, scrie Agerpres.ro.

Curba este în creştere de mai multe zile şi chiar săptămâni în unele ţări cu cazuri absolute, precum Brazilia, Argentina, Columbia sau Spania, dar se menţine stabilă sau în uşoară creştere în ţări ca SUA, India, Rusia, Franţa, Italia sau Iran.

Suscită de asemenea speranţă şi ritmul vaccinării în multe ţări: aproape 30 % din populaţia mondială a primit cel puţin o doză, iar peste 15 % a fost vaccinată cu schema completă.

În total, s-au administrat peste 4,4 miliarde de doze, aproape jumătate dintre cele 10 miliarde care se estimează necesare pentru a putea vaccina 70 % din populaţia mondială şi de a se apropia de obiectivul imunităţii colective.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri