Mai mulți tineri afgani au denunțat că au fost biciuiți de talibani pentru că purtau blugi. Într-o postare publicată pe Facebook și relatată de ziarul britanic „Daily Telegraph”, un băiat afgan a povestit că se plimba cu prietenii săi în Kabul, când au fost opriți de câțiva talibani, care i-au acuzat că „nu respectă Islamul”, transite La Stampa, citată de G4Media.

Doi băieți au reușit să scape, dar ceilalți au fost bătuți, biciuiți pe gât și amenințați cu un pistol. Cotidianul afgan „Etilaatroz” a denunțat în weekend că și unul dintre jurnaliștii săi a fost bătut pentru că nu purta „haine afgane”. Și au existat alte plângeri despre tineri care erau luați în vizor pentru că purtau tricouri și blugi.

Corespondentul CNN, Clarissa Ward, în ultimele zile înainte de a părăsi țara a fost nevoită să poarte hainele tradiționale impuse femeilor de talibani, pentru a continua să povestească ce se întâmpla pe străzile din Kabul, între împușcături și momente de mare tensiune.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri