Nisipul de pe plajele din Sardinia a devenit extrem de dorit. Unii turiști chiar au plecat cu nisip furat de plajă, înapoi la casele lor, scrie The Independent.

Localnici știu de acest lucru și spun că aceste furturi au avut loc în repetate rânduri în ultimele luni, ba chiar a devenit un „trend”. Un grup de activiști a estimat că încă de la începutul acestui an, aproximativ șase tone de nisip au fost furate de pe plajele din Sardinia.

Nisipul, râvnit ca aurul. Hoții nu se sperie nici de amenzi

Nisipiul de pe insula italiană, de o culoare roz sau de un alb intens, este protejat de lege. În 2017, guvernul italian a declarat ilegal comerțul cu nisip, pietricele și scoici, în urma furturilor masive și a contrabandei. Cu toate acestea, acest val de furturi continuă, iar pe hoți nu îi sperie nici amenzile care se dovedesc a fi usturătoare și care ajung și la 3.000 de euro.

Plaja SardiniaPlaja Rena Majore, Santa Teresa di Gallura, Sardinia, Italia. Sursa foto: Massimo Virgilio / Unsplash

În iunie, 41 de turiștii au plecat cu aproximativ 100 de kilograme de nisip de pe plajele din Sardinia, motiv pentru care au fost amendați cu 3.000 de euro.

În 2019, un cuplu de francezi a fost amenințat cu închisoarea după ce poliția a aflat că aceștia încercau să plece de pe insulă cu 40 de kg de nisip, transportat în sticle.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri