Oamenii de știință de la Universitatea japoneză Osaka au găsit o modalitate de a imprima 3D carne de vită wagyu într-un laborator, scrie Business Insider. Aceasta este mai scumpă carne de vită din lume, originară din Japonia. Cercetătorii spun că acesta este un pas care va ajuta să facă disponibilă la scară largă această carne sintetică.

Folosind celule stem pe care le-au luat de la vacile wagyu, oamenii de știință și-au propus să creeze o structură cu marmorarea caracteristică văzută în carnea de vită wagyu care o deosebește de alte tipuri de carne.

Prin izolarea celulelor de carne de vită, oamenii de știință au organizat modul în care mușchii, vasele de sânge și grăsimea ar trebui să fie stivuite. Cercetătorii au modelat apoi aceste țesuturi sub forma unei fripturi folosind o tehnică numită bioprintare 3D, unde structurile celulare pot fi stratificate pentru a semăna cu țesuturile reale.

„Prin îmbunătățirea acestei tehnologii, va fi posibilă nu numai reproducerea structurilor complexe de carne, ci și modificarea subtilă a componentelor grase și musculare", a spus Michiya Matsusaki, unul dintre cercatătorii care au participat la studiu.

Potrivit cercetătorilor, oamenii ar putea într-o zi să poată comanda o bucată de carne imprimată 3D, adaptată la gusturile și preocupările lor de sănătate.

Deși aceasta ar putea fi prima bucată de carne de vită wagyu care a fost vreodată tipărită 3D, s-au aceasta nu a fost prima încercare. În luna februarie a acestui an, Aleph Farms și Facultatea de Inginerie Biomedică Technion din Israel au încercat să printeze atricot de vită folosind celule de vacă reale.

Cu toate acestea, ar putea trece ceva timp până când această carne printată va fi disponibilă publicului deoarece departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USD) și Food and Drug Administration (FDA) nu au creat în prezent un cadru de reglementare pentru astfel de produse.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri