Fotografii apărute marți arată o mulțime de talibani și susținători ai acestora organizând o „înmormântare” pentru forțele americane și NATO după ce acestea s-au retras din Afganistan. Insurgenții au sărbătorit acest eveniment mărșăluind pe străzile orașului Khost în timp ce țineau în mâini sicrie înfășurate în steaguri ale SUA și ale altor țări din alianța politico-militară, scrie Reuters, citată de Digi24.

La mai puțin de o zi după ce ultima trupă americană a părăsit țara după un angajament de aproape 20 de ani, talibanii și susținătorii lor au profitat de această ocazie și au organizat o „înmormântare” a trupelor armate.

Fotografiile care au fost realizate marți în Khost au fost distribuite la scară largă pe rețelele sociale. Mulțimea de oameni poate fi văzută fluturând steaguri talibane și ridicând în aer arme. Parada victoriei din Khost a inclus de asemenea rugăciuni false și sicrie acoperite cu steagurile SUA, Marii Britanii, Franței și NATO.

„31 august este ziua noastră oficială a libertății. În această zi forțele americane și NATO de ocupație au fugit din țară”, a declarat liderul taliban Qari Saeed Khosti pentru o televiziune locală. Statele Unite au finalizat retragerea din Afganistan la sfârșitul zilei de luni, punând capăt celui mai lung război al Americii.

Focuri de armă au fost trase în aer în Kabul și alte orașe afgane pentru a celebra plecarea trupelor coaliției internaționale care a invadat țara după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 cu scopul de a-i înlătura pe talibani de la putere și a-l captura pe liderul al-Qaeda, Osama bin Laden.

Talibanii au preluat în 15 august 2021, controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. Talibanii au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri