Amazon trece printr-o criză de personal, iar una dintre cele mai afectate componente ale afacerii este cea a livrărilor, deoarece nu are suficient de mulți șoferi.

În procesul de recrutare a șoferilor, candidații sunt testați pentru a determina dacă sunt consumatori de droguri, inclusiv de marijuana.

Din cauza acestor teste, rata de angajare, indiferent pe ce post, a scăzut cu 400%. Totodată, numărul de CV-uri depuse a scăzut cu 30% din cauza testării împotriva marijuana, relatează BusinessInsider.

Cum criza de personal s-a adâncit, Amazon le-a cerut partenerilor care recrutează șoferi pentru companie să le spună candidaților că nu vor mai fi testați pentru a depista consumul de marijuana.

Unii dintre partenerii gigantului american nu sunt foarte încântați de aceste recomandări, deoarece riscurile sunt prea mari.

„Dacă unul dintre șoferi face un accident sau omoară pe cineva și iese pozitiv la consumul de marijuana, atunci este problema mea, nu a celor de la Amazon”, a declarat unul dintre partenerii gigantului american.

Un alt partener, care a ascultat de recomandările Amazon, a spus că marea majoritate a candidaților picau testele antidrog tocmai pentru că erau depistați cu marijuana, dar după ce au renunțat la acest test au reușit să angajeze mai mulți șoferi.

Alți parteneri de livrări spun că există riscuri legate de încasarea asigurărilor în cazul unor accidente în cazul în care șoferii sunt depistați la testele antidrog cu marijuana. Dacă un șofer cauzează un accident în timp ce este sub influența acestui drog, companiile de asigurări nu mai plătesc daunele, angajatorul fiind direct responsabil, pentru că și-a asumat un risc ce nu este acoperit de asigurări.

Cei de la Amazon au spus că testarea antidrog a candidaților afectează în mod disproporționat comunitățile de culoare, stopând rata de creștere a angajării în rândul acestora. Totodată, oficialii Amazon au spus că șoferii care vor fi găsiți „afumați” în timpul programului vor fi penalizați sever.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri