Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său american Joe Biden, că ostilitatea Washingtonului faţă de Beijing a provocat ''dificultăţi serioase'' pentru relaţiile bilaterale, potrivit televiziunii publice chineze CCTV.

Acesta este prima convorbire telefonică între cei doi lideri din luna februarie.

Relaţiile dintre Washington şi Beijing s-au tensionat din timpul mandatului fostului preşedinte american Donald Trump, care a lansat un război comercial împotriva Chinei şi i-a reproşat gestionarea pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.ro.

"Cele două ţări ale noastre şi lumea întreagă vor suferi în cazul unei confruntări sino-americane", a declarat Xi Jinping în cadrul convorbirii avute cu liderul de la Casa Albă.

''Viitorul şi soarta lumii depind de capacitatea Chinei şi a Statelor Unite de a-şi gestiona bine relaţiile. Aceasta este întrebarea secolului, la care ţările noastre vor trebui să răspundă'', a subliniat preşedintele chinez.

Lista dezacordurilor bilaterale este lungă şi în creştere. Pe lângă comerţ, există şi problema Taiwanului, COVID-ul, situaţia grupului etnic al uigurilor în regiunea Xinjiang (nord-vestul Chinei) sau lupta pentru influenţă a celor două ţări în Marea Chinei de Sud.

La rândul său, Joe Biden a precizat SUA doresc ''ca dinamica să rămână concurenţială'', dar că situaţia nu trebuie să degenereze ''spre un conflict neprevăzut'', a indicat Casa Albă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri