Şeful diplomaţiei Uniunii Europene, spaniolul Josep Borrell, a făcut apel vineri la statele membre UE să primească cel puțin între 10.000 şi 20.000 de refugiaţi afgani suplimentari, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Trebuie să primim mai mulţi şi statele membre ar trebui să se angajeze să primească între 10.000 şi 20.000 în plus, minim", a declarat Borrell cu prilejul unui forum de la Madrid.

El a reamintit că 22.000 de afgani se află în UE după ce au fost evacuaţi din ţara lor, în special prin podul aerian realizat de statele occidentale după căderea Kabulului şi venirea talibanilor la putere, în luna august.

"Însă pentru a-i primi trebuie să-i evacuăm şi suntem pe cale să ne ocupăm de asta, dar nu este uşor", a adăugat el.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a anunţat, la rândul ei, joi, că Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi (UNHCR) doreşte ca ţările UE să primească 42.500 de refugiaţi afgani în cursul următorilor cinci ani. Un obiectiv "realizabil", susţine ea.

Cei 27 s-au abţinut până acum să fixeze un obiectiv clar pentru primirea de refugiaţi afgani. Ei s-au angajat la sfârşitul lui august să susţină ţările vecine Afganistanului pentru ca acestea să-i primească în regiune pe cei care fug de regimul taliban, pentru a evita un flux migratoriu către Europa.

Primirea migranţilor este un subiect foarte sensibil în UE, care nu reuşeşte să se pună de acord pentru a-şi reforma sistemul de azil, comentează AFP.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri