Bill Gates a încheiat un parteneriat cu Boris Johnson, premierul Marii Britanii în vederea realizării mai multor investiții verzi, în Regatul Unit. Cei doi lideri au bătut palma pentru un parteneriat în valoarea de 552 de milioane de dolari ( echivalentul a 400 de milioane de lire sterline).

Guvernul Marii Britanii se va implica în proiectul „Breakthrough Energy Catalyst”, inițiat de fondatorul Microsoft, pentru a accelera dezvoltarea energiei verzi, ca parte a obiectivului său de reducere a emisiilor de carbon până în 2050, scrie Bloomberg.

Programul lui Bill Gates se concentrează pe patru domenii tehnologice: hidrogen verde, stocare de energie pe termen lung, combustibili de aviație durabili și sisteme de captare a CO2 direct din aer.

Marea Britanie s-a angajat deja la cel puțin 200 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea și desfășurarea proiectelor de tehnologie ecologică.

Parteneriatul este „un impuls pentru viziunea Regatului Unit pentru o revoluție industrială ecologică. Vom atinge obiectivele noastre climatice ambițioase numai dacă vom extinde rapid noile tehnologii în domenii precum hidrogenul verde și combustibilii de aviație durabili - tehnologii care păreau imposibile acum doar câțiva ani”, a spus Boris Johnson.

De la minutul 29:30 încep discuțiile cu Boris Johnson și Bill Gates.

Sursa foto: captură video/ YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri