Un canadian a devenit prima persoană din lume diagnosticată cu o afecțiune provocată de schimbările climatice. Dr. Kyle Merritt a examinat cetățeanul, care a avut astm și s-a prezentat la camera de gardă a unui spital din Nelson, Canada.

Specialiștii în sănătate au precizat că slaba calitate a aerului, precum și valurile de căldură sunt principalii responsabili pentru starea pacientului, dr. Merritt declarându-l primul pacient cu un diagnostic provocat de schimbările climatice, arată Evening Standard.

”Încerc să procesez ceea ce văd. Dar dacă nu ne uităm la principala cauză și continuăm să tratăm simptomele, vom continua să rămânem în urmă”, a declarat medicul, pentru Glacier Media.

Pacientul a fost tratat în timpul celui mai mare val de căldură din istoria Canadei, în iunie, când temperaturile au ajuns la 49,5 grade Celsius și aproape 500 de oameni au murit. În contextul temperaturilor ridicate, fumul provocat de incendiile de vegetație au afectat calitatea aerului, devenind astfel o problemă pentru sănătate.

Dr. Merritt speră ca și alți medici să țină cont de diagnosticul său și să facă o legătură directă între schimbările climatice și sănătate.

Schimbările climatice ar putea ucide circa 250.000 de oameni pe an între 2030 și 2050, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Acestea pot cauza decese prin fenomenele extreme precum valuri de căldură, inundații, furtuni sau distribuția inegală a hranei.

Canada este cunoscută pentru iernile sale foarte reci, mai puțin pentru temperaturile ridicate, însă anul acesta a adus câteva schimbări semnificative. Înainte de iunie 2021, recordul istoric de căldură fusese înregistrat în 1937, 45 de grade Celsius, mai exact.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri