Guvernul din Cehia ia în calcul să instituie o carantină (lockdown) pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, pe modelul inițiat de Austria, intrat în vigoare la începutul acestei săptămâni. Anunțul a fost făcut de premierul Andrej Babis.

Intenția de a impune o astfel de carantină pentru persoanele care nu s-au imunizat vine pe fondul unor cazuri numeroase și severe de COVID-19 cu care Cehia se confruntă, scrie Digi24.

Premierul ceh a declarat că una din metodele prin care poate limita răspândirea virusului printre persoanele nevaccinate este să adopte aceste măsuri urgențe, similare cu cele inițiate de Austria. Potrivit noilor măsuri, persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale - precum cumpărăturile de produse esenţiale, mersul la serviciu, la şcoală sau la medic. Nevaccinaţii îşi mai pot părăsi locuinţele pentru o scurtă plimbare sau pentru a se vaccina.

Totuși, mai mulți membri din Guvernul ceh nu sunt de acord cu implementarea unor astfel de restricții pe care le consideră drastice și susțin măsuri mai blânde, cum ar fi să nu mai accepte testele antigene pentru evenimente sportive și culturale sau vizite la restaurante.

Executivul de la Praga se va reuni joi pentru a discuta despre noile măsuri care vor fi adoptate pentru a diminua numărul de îmbolnăviri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri