Compania MoldovaGaz a anunţat că a transferat grupului rus Gazprom sumele datorate pentru gazele livrate până la mijlocul lunii noiembrie, evitând o posibilă întrerupere în aprovizionarea celor 2,6 milioane de locuitori ai Republicii Moldova.

"SA MoldovaGaz a transferat către SAP Gazprom plata pentru gazele naturale consumate în octombrie şi prima jumătate a lunii noiembrie curent", a informat compania, într-un scurt comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt de la Gazprom, Sergei Kupriyanov, a declarat că Republica Moldova nu şi-a plătit la timp factura pentru gazul natural consumat. Kupriyanov a explicat că, în conformitate cu acordul semnat, MoldovaGaz este obligată să achite integral gazul livrat de Gazprom. Kupriyanov a adăugat că Gazprom a informat partea moldoveană că livrările de gaze vor fi oprite în 48 de ore, scrie Agerpres.

În replică, Guvernul Republicii Moldova a aprobat alocarea a circa 1,4 miliarde de lei societăţii pe acţiuni MoldovaGaz, care îi va transfera companiei ruse Gazprom pentru gazul consumat în luna octombrie şi avansul pentru luna noiembrie.

MoldovaGaz şi Gazprom au prelungit pentru cinci ani acordul de furnizare de gaze naturale. În conformitate cu prevederile noului contract, Gazprom a cerut urgentarea plăţii, inclusiv în avans. În luna octombrie, Republica Moldova a importat gaz la un tarif de aproape 800 de dolari pentru mia de metri cubi, de câteva ori mai mare decât tariful pentru alţi consumatori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri