CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vândut alte 934.091 de acțiuni ale producătorului de vehicule electrice în valoare de 1,01 miliarde de dolari pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale legate de exercitarea opțiunilor de cumpărare a 2,1 milioane de acțiuni, relatează BusinessInsider.

La începutul lunii noiembrie, cel mai bogat om din lume a scris pe Twitter că va vinde 10% din acțiunile sale dacă utilizatorii platformei de socializare ar fi aprobat. Majoritatea dintre ei au fost de acord cu vânzarea.

Din 8 noiembrie, Musk a exercitat opțiuni de cumpărare a 10,7 milioane de acțiuni, în timp ce a vândut 10,1 milioane de acțiuni pentru 10,9 miliarde de dolari.

Câștigul lui Musk a fost de aproape 200 de milioane de dolari din aceste schimburi de acțiuni.

După o serie întreagă de tranzacții cu acțiuni Tesla, Musk mai are opțiunea de a cumpăra aproximativ 10 milioane de acțiuni, la 6,24 dolari fiecare, care expiră în august anul viitor.

Șeful Tesla se va confrunta cu taxe mari dacă își exercită opțiunile de cumpărare care i s-au acordate în 2012, când acțiunile Tesla se tranzacționau la aproximativ 6 dolari. La 3 decembrie 2021, acțiunile Tesla se tranzacționau la circa 1.084 de dolari bucata.

Retail jobs

Așadar, cu ce a încasat pe acțiunile vândute, Elon Musk a putut să cumpere alte acțiuni Tesla, iar cu o parte din diferența câștigată își poate asigura și plata taxelor datorate statului american aferente exercitării opțiunile de cumpărarea.

Tranzacțiile efectuate de Musk au contribuit la creșterea totală a vânzărilor de către CEO și de către companiei la un nivel record de aproximativ 69 de miliarde de dolari până în acest an, potrivit datelor companiei de cercetare Verity.

Analiștii încep să se gândească dacă nu cumva ar fi momentul ca Elon Musk să iasă complet cu acțiunile sale de pe piața de capital, rămânând doar cu pachetul de acțiuni pe care-l deține și care nu este tranzacționat pe burse.

. Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri