19 Aprilie 2007

Profitul Abbott pe trimestrul intai 2007 a scazut cu 19%

Abbott Laboratoires a avut castiguri cu 19% mai mici in trimestrul intai 2007 fata de perioada echivalenta din 2006, deoarece vanzarile mari de medicamente si de echipamente medicale au fost de costurile achizitiilor si de programele de reducere a cheltuielilor, informeaza NewsIn.

Aceste rezultate au depasit asteptarile analistilor, iar compania Abbott a devenit al patrulea mare producator american de medicamente care a afisat rezultate peste estimarile analistilor, spune Reuters. Castigurile Abbott sunt de 55 centi/actiune, peste estimarile analistilor care se asteaptau la un castig de 52 centi/actiune.

Profitul Abbott pe trimestrul intai 2007 a fost de 697,5 milioane dolari, adica 45 centi/actiune, in scadere fata de 865 milioane dolari, respectiv 56 centi/actiune, care reprezinta castigurile companiei din perioada echivalenta a lui 2006.

Vanzarile companiei Abbott au crescut cu aproape 16%, la suma de 5,3 miliarde dolari, peste asteptarile analistilor, sustinute de noile produse obtinute pe baza achizitiilor si de cursul valutar international favorabil.

Grupul Abbott Laboratoires Inc este prezent pe piata romaneasca prin compania Abbott Laboratoires S.A. Romania.



Citeste si