Google oferă patru dintre directorii săi de top o creștere semnificativă a salariilor, crescându-le salariile de la 650.000 de dolari la 1 milion de dolari, la doar câteva săptămâni după ce compania le-a spus angajaților că nu va ajusta automat salariile pentru a ține seama de inflație, relatează The Verge.

Directorii care primesc salariile de bază de 1 milion de dolari sunt directorul financiar Ruth Porat, vicepreședintele senior Prabhakar Raghavan ( cel care este responsabil cu Google Search); vicepreședinte senior și director de afaceri Philipp Schindler și președinte al afacerilor globale și director juridic Kent Walker.

Toți cei patru directori sunt eligibili să „participe la un program de bonus anual de maximum 2.000.000 de dolari, bazat pe contribuțiile la performanța Google față de obiectivele sociale și de mediu pentru 2022”, potrivit documentului. Fiecare persoană a primit, de asemenea, premieri în acțiuni cu valori țintă de milioane de dolari.

Google s-a bucurat de o perioadă de câștiguri financiare în ultima perioadă, raportând al cincilea trimestru consecutiv de profituri record în octombrie. Dar, cu toate acestea, vicepreședintele Google pentru compensații le-a spus celorlalți angajați ai companiei în decembrie, că nu intenționează să facă ajustări ample ale salariilor pentru a ține pasul cu creșterea ratei inflației din SUA.

Majorările acordate par să învenineze și mai mult angajații gigantului american, aceștia acuzând compania de concedieri ilegale în 2019, acuzații care au ajuns și pe masa justiției. Totodată, angajații intenționează să-l cheme pe unul dintre beneficiarii majorării salariului la 1 milion de dolari, Kent Walker, să depună mărturie în acest caz.

Nu în ultimul rând, angajații sunt nemulțumiți și de politicile aparent diferite ale companiei în ceea ce privește lucru la distanță pentru cei din pozițiile de conducere. În iulie 2021, vicepreședintele senior pentru infrastructură tehnică Urs Hölzle a anunțat că se mută în Noua Zeelandă, despre care angajații Google au spus că este cel mai bun exemplu că gigantul american își favorizează directori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri