Novak Djokovic a aterizat în zorii zilei la Dubai, după ce a fost expulzat din Australia, în urma anulării vizei sale de către autorităţile din această ţară, a constatat un ziarist AFP, care a călătorit în acelaşi avion cu tenismanul sârb.

Liderul clasamentului ATP a coborât din avion cu două genţi şi cu masca pe faţă, pe Aeroportul Internaţional din Dubai, la ora locală 05:32, scrie Agerpres.ro.

Djokovic trebuia să fie capul de afiş al zilei inaugurale a Openului Australiei, la Melbourne, însă sârbul, nevaccinat împotriva Covid-19, nu îşi va apăra titlul după ce Curtea Federală din Australia a respins apelul său împotriva anulării vizei, ceea ce a condus la expulzarea sa din "Ţara Cangurilor".

Jucătorul sârb a plecat de la Melbourne împreună cu antrenorii săi, fără să se ştie care va fi destinaţia sa finală.

Această plecare fără glorie, în momentul în care spera să lupte pentru al zecelea său trofeu de campion la Australian Open şi al 21-lea titlu din Mare Şlem din carieră, sinonim cu un record, este epilogul unei telenovele de unsprezece zile, în care s-au amestecat politica şi diplomaţia, pe fondul opoziţiei faţă de vaccinarea anti-Covid.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ''din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Sursa foto: Novak Djokovic/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri